Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η μέρα που θα συγκεντρώνει την παγκόσμια προσοχή σε κρίσιμα θέματα υγείας. Η φετινή παγκόσμια ημέρα μέσα στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, που απειλεί την υγεία και τη ζωή των πολιτών σε πολλές χώρες του κόσμου, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Οι επαγγελματίες που κρατάνε στα χέρια τους το σύστημα υγείας είναι οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό, οι διασώστες, αυτοί που μάχονται τον ιό στην πρώτη γραμμή και σ’ αυτούς είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα!

Για να είναι σε θέση να στέκονται με δύναμη στην πρώτη γραμμή, χρειάζονται τη στήριξη όλων. Οι πολίτες θα πρέπει να  τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ώστε να γίνεται το έργο των υγειονομικών αλλά και όλων των επαγγελματικών κλάδων πιο εύκολο και αποτελεσματικό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας υπενθυμίζει τον κρίσιμο ρόλο της πρόληψης για  να διατηρηθεί ο κόσμος υγιής. Σημαντικό ρόλο όμως για την υγεία έχει αποδειχτεί ότι παίζει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης πολλών ασθενειών στην εποχή μας.

Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ως πάροχος υγείας επί 20 περίπου χρόνια προσπαθεί να παρέχει, με το έμψυχο δυναμικό του και τον υψηλού επιπέδου εξοπλισμό του, το άριστο αποτέλεσμα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στον κάθε ασθενή που τον εμπιστεύεται, σε ένα περιβάλλον φιλικό και ανθρώπινο. Είμαστε υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη σας και δεσμευόμαστε να γινόμαστε καλύτεροι, ανταποκρινόμενοι στις δυσκολίες της εποχής μας, μα πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο.

«Ένας σοφός άνθρωπος πρέπει να θεωρεί ότι η υγεία είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη ευλογία, και να μάθει πώς μπορεί με την ίδια του τη σκέψη να αντλεί όφελος από την ασθένεια του»

Ιπποκράτης